Circeo – San Felice – Terracina

Circeo – San Felice – Terracina

Ingen, der kommer til Cori, bør heller snyde sig selv for turen til San Felice langs vandet. Kør til Latina via Doganello og Latina Scalo og altså ned til Lido di Latina. Herfra sydpå først gennem den noget ødelagte Lido men derefter er det jo eventyrligt smukt at køre med vand på begge sider og det store Circeo bjerg foran sig i horisonten.

Lungomare – Circeo – frokost i San Felice – og evt. kaffe i Terracina

I følge Homers legende var det her Odysseus gik i land til troldkvinden Kirke (Circeo).

På et tidspunkt kan man ikke fortsætte langsvandet men må en lille afstikker ind i landet ved byen Grappa…, inden man igen kan køre ned til lungomare på den anden side af Grappa. Hold øje med skiltet på højre hånd…det er ikke så tydeligt. Forsætter du sydpå langs kysten kører du på ’lungomare’ en dæmning med vand på begge sider og det monumentale Circeobjerg foran dig. Et betagende syn! Oppe på bjerget ligger den bedårende lille by San Felice, der byder på underskønne fiskerestauranter og udsigter – og adgang til spændende grotter.

Gør evt. holdt ved en af strandcaféerne og få en Caffé, inden i kører videre. Her ligger kilometervis af sandstrande og uden for højsæsonen har man dem næsten for sig selv. (Undgå søndage juli og august, med mindre du kan lide fluepapir og bilkøer).Stop evt. også ved Torre Paolo – lige før vejen drejer ind i landet igen. Det er jo som at være ved verdens ende!

Tag bagvejen op til San Felice. Den går fra mod højre skråt opad lidt før eller efter (!) byskiltet m. San Felice. Når I har derjet fra rigtigt, så drej hen ad 2.den vej på venstre hånd….så kommer I lige op mod Centro Storico.

Der er gode fiskeretter og herlige vine på restauranterne Il Principe og Il Grottino.

Terracine er bestemt også et besøg værd. Se videoklip fra Via Appia på vej til Terracina her.

Profil

Huset ligger på de allerbedste m2 i Cori. I det historiske centrum af Cori Monte (den høje bydel) ligger huset lige i svinget, der hvor via della Republica glider over i via Veneto og landskabet åbner sig mod havet og Pontina sletten (Roms køkkenhave).

Kontaktoplysninger
Cori-rom Via della Repubblica 18 04010 Cori LT Italien
(+45) 20 23 70 65
madssoegaard@hotmail.com

 

Designet af Standoutmedia